Přehled aktuálních diskusí

Všeobecná diskuse


08.10.2008 v 18:18 Pavel Hrubý (paveldf@volny.cz)
Dnešním dnem funguje zjednodušené diskusní fórum i po stránce technické. Doufám, že Vám nová podoba fóra bude vyhovovat a že zde spolu vyřešíme mnoho společných problémů.
Pavel Hrubý, moderátor fóra
08.10.2008 v 21:50 HN (navratil@habro.cz)
S chutí jsem si přečetl archiv starých diskuzních příspěvků. A koukám podle počítadla, že nás tu bylo dnes 76 přístupů - a to ještě není deset. Je to moc prima a zjednodušené diskuzní fórum myslím bude k užitku. Opět díky. HN
11.10.2008 v 22:33 Markéta Sojková (marketasojkova@email.cz)
Dobrý večer,chtěla bych rozebrat kasino na nádraží,nevíte někdo,zda je možné s tímto něco udělat?Jaké povinnosti vyplívají z jeho provozu?
12.10.2008 v 09:47 Pavel Hrubý (paveldf@volny.cz)
Markéta Sojková: Pokud vím, tak České dráhy prohlásily před zřízením kasina, že jeho provozovatel je jakýmsi klíčovým partnerem ČD, takže je pravděpodobné, že podobným způsobem nebude postižen jen Prostějov.
Je možné, že časem všechny železniční stanice přejdou pod vlastnictví Správy železniční dopravní cesty, ovšem jestli bude tato firma v oblasti pronájmu svého majetku rozumnější než ČD, není vůbec jisté.
Město Prostějov se ke kasínům staví tak, že nepovoluje jejich provoz v nemovitostech ve svém majetku, tvrdí ale, že soukromníkům nemá co nařizovat, jak mají podnikat. ČD jsou sice státní podnik, ale z hlediska města asi na ně není žádná páka. Nebo se alespoň nehledá.
Suma sumárum - moc nadějí na zrušení kasína na nádraží nevidím. Pokud byste chtěla, můžeme se pokusit kontaktovat nějakou odpovědnou osobu drah, ale výsledek si docela umím představit...
15.10.2008 v 22:09 marketasojková (marketasojkova@email.cz)
Děkuji za reakci ohledně kasína nádraží.Máte pravdu,výsledek si také umím představit,prostě peníze a zase peníze,ale zajímavé je,že kasíno funguje hlavně díky našim nepřizpůsobivým občanů,kteří jsou na tom soc.špatně.Mějte se hezky
01.12.2008 v 05:08 Komtur ()
9.12. (úterý) | charitativní koncert v 17 hodin | divadelní sál JOŽKA ČERNÝ a cimbálová muzika Gracia
Charitativní koncert pro seniory a tělesně postižené
Pořádá Komenda sv. Lazara v Prostějově za laskavé podpory města Prostějova.
Vstup volný.

05.12.2008 v 15:25 Rolandbuk@seznam.cz ()
Dnes platila žena jižanského typu v trafice na zastávce u Hané falešnou tisícikorunou. Než přijela přivolaná policie se krásná neznámá stačila vytratit.
10.01.2009 v 21:24 JarPav2 ()
Já jsem naopak proti větrníkům a to velmi kategoricky! :-) Nejenže narušují vzhled krajiny, vyjeďte za hranice, třeba do Rakouska a uvidíte ten hnus, ale jsou dotovány z našich peněz! Ano, možná to nevíte, ale výkupní cena elektřiny z obnovitelných zdrojů je dotována státem (a to výrazně) a její cena je zaručená na roky dopředu, jinak by tu žádné větrníky nebyly, protože by se zkrátka nevyplatily! A stejně se ke každé větrné elektrárně musí postavit klasický zdroj elektřiny jako záloha. Co, kdyby třeba náhodou přestalo foukat, že?
11.01.2009 v 17:36 Marie ()
Dnes jsem šla po mostě přes říčku Hloučelu na Olomoucké ulici směrem k obchodnímu centru. Byl pořádný mráz, na mostě to klouzalo, vedle jezdilo jedno auto za druhým. Na starém mostě se přecházelo dále od projíždějící aut. Je možné pro bezpečnost chodců něco udělat?
13.01.2009 v 07:30 Pavel Hrubý (paveldf@volny.cz)
Marie: Váš dotaz byl předán panu Ing. Miroslavu Navrátilovi, vedoucímu Odboru dopravy Městského úřadu Prostějov.

Pavel Hrubý, moderátor fóra
13.01.2009 v 22:16 MM ()
Koukam, ze zdejsi forum zacalo do jiste miry suplovat diskusni forum na strankach mesta (mestopv.cz), ktere bylo zruseno pro tzv. "neprijemne" dotazy (cti spravne polozene otazky na "nespravnem" miste)...
13.01.2009 v 23:27 Pavel Hrubý (paveldf@volny.cz)
MM: Přesně o to se pokouším. Ale výsledky nic moc. Zatím. Třeba jednou začnou brát na radnici názory občanů vážně...
13.01.2009 v 23:29 JarPav2 ()
Vezmu to také střízlivě, naší republiku obnovitelné zdroje nespasí, to je fakt. Než si ničit krajinu větrníky, které v celkové výrobě elektřiny znamenají 00 nic, tak radši postavím jadernou elektrárnu, která se paradoxně vyplatí a zaplatí, i kdyby stála 130 mld. Kč (netvrdím, že ta krajinu nehyzdí, ale ta nestojí všude). Samozřejmě obcím neberu jejich rozhodnutí, ale čeho je moc, toho je moc. Sám si pamatuji, když se postavily větrníky na Ostružné, jak jsme se na to dívali a zírali..., teď je to běžné, omšelé, tak jenom zkontrolujeme, jestli se točí a to je asi tak vše, víc nás nezajímají. Zkrátka pochybuji, že větrníky přilákají turisty. To je spíš přiláká, čistá, neposkvrněná krajina s pěknými panoramaty, kterých je zatím na Drahanské vrchovině dostatek, jenom ji náležitě zpropagovat. Jinak děkuji za pěknou diskuzi.
18.01.2009 v 01:46 Pavel ()
Nedovedu dost dobře pochopit, jak 22 let po Černobylu může někdo zatloukat takovým způsobem, jak to vidím v Prostějově. V prohlášení mluvčí firmy Moravská vodárenská mi výrazně chybí informace o tom, že OKAMŽITĚ informovaly média s požadavkam ke zveřejnění výzvy obyvatelům postižené oblasti nepoužívali vodu ke konzumaci. Jedná se o donebevolající zanedbání povinnosti vůči spotřebitelům-občanům. Zajímalo by mě také, proč Prostějovský deník http://prostejovsky.denik.cz o této věci nepřináší naprosto žádnou informaci.
- - -
Pijte. Bílou vodu s vůní nafty

Lidem v Prostějově tekla divná voda. Že to tak bude, předem nevěděli. Podle vodáren riziko nehrozilo

Prostějov - Když si Monika Obračajová z Prostějova tento týden natočila vodu z kohoutku, nevěřila vlastním očím. Ve sklenici měla zakalenou kapalinu páchnoucí po naftě a připomínající něco jako vypařující se mléko. Problémy s vodou měla v posledních dnech řada obyvatel jižní části města. Vodárny dopředu nedaly nic vědět. Teprve dodatečně ubezpečily, že je voda v pořádku.

„Ráno jsem si natočila vodu a hned jsem ucítila něco jako naftu. Bylo jasně vidět, že ta voda není normální. Byla bílá, bublala a zapáchala. Hned jsem volala sousedům. Měli stejné problémy. Zápach byl nepřekousnutelný. Vařila jsem z balené vody. Ve varné konvici dokonce zůstala místo vodního kamene jakási rezavě hnědá sedlina ,“ popsala Monika Obračajová. Protože má tři děti, ihned zalarmovala vodárny. Technici ještě ve stejný den přijeli a odebrali vzorky.

Ropné produkty cítila z vody i Lenka Burgrová, která bydlí ve stejné ulici na jižním okraji Prostějova a vychovává čtyři děti. „Ráno jsem z vody udělala dětem sirup do školy a když jsem zjistila, jak se věci mají, měla jsem nakonec strach, co jsem jim vlastně dala,“ potvrdila.

Vodárny včera ubezpečily, že žádné zdravotní riziko odběratelům nehrozilo a nehrozí.

„To je sice fajn, ale zaráží mě, že vodárny nebo město nikoho neinformovaly dopředu. Zprávy se tady šířily tím způsobem, že si matky dětí telefonovaly mezi sebou, co se děje,“ podivil se David Obračaj.

Předseda představenstva Vodovodů a kanalizací Prostějov a prostějovský městský zastupitel Miroslav Hanák přiznal, že se stala chyba. „To, že provozovatel sítí, společnost Moravská vodárenská, neinformovala obyvatele města o možných problémech s vodou dopředu a zavčas, je chyba. Mohu nicméně prohlásit, že kvalita vody je v každém okamžiku přísně hlídaná, takže nikdo nemusí mít žádné obavy,“ řekl Hanák.

Mluvčí společnosti Moravská vodárenská Helena Koutná včera uvedla, že voda je v Prostějově zdravotně nezávadná. „Voda v dotčené části Prostějova v ulicích Určická, Waitova, Pod Záhořím a Horáka, což je okrsek vodovodní sítě zásobovaný z Dětkovic, byla nahlášena našemu dispečinku jako podezřele zapáchající ve čtvrtek ráno. Technoložka okamžitě vyrazila do terénu a zjistila, že voda je cítit podobně jako naftalín, má železitý zákal a je provzdušněná. To způsobovalo barvu, která není odpovídající,“ přiznala mluvčí vodáren.

Ještě dopoledne technici odebrali vzorky a zásobování přesměrovali na vodojem Stráž. „Hodinu po poledni již voda odpovídala normám,“ řekla mluvčí vodáren Helena Koutná. Vodohospodáři poté dál prováděli takzvané odkalení a proplachy rozvodů, tak aby se nevyhovující voda dostala co nejrychleji ze sítě.

„Kvalita vody se zhoršila v důsledku změny hydraulických poměrů v přívodním řadu z vodojemu Dětkovice,“ vysvětlila mluvčí vodáren Koutná.

Firma také okamžitě informovala hygienickou stanici. „Za způsobené potíže se odběratelům omlouváme. Po vyhodnocení vzorků ze čtvrtka ráno bylo zjištěno, že došlo ke zhoršení senzorických vlastností vody, které ovšem neměly žádný vliv na zdraví,“ uvedl Vladimír Vašička, šéf laboratoří a vedoucí technolog Moravské vodárenské.

Předseda představenstva Vodovodů a kanalizací Prostějov Miroslav Hanák tvrdí, že voda, která do jižní části Prostějova teče, je obvykle na špičkové úrovni. „Průchodem přes nově postavené potrubí se mohly změnit smyslové vlastnosti vody, muselo se také více chlorovat, ale kvalita byla v pořádku,“ potvrdil Hanák.

Odběratelům nezbývá, než mu věřit. Pochybnosti jim ovšem zůstávají. „Když se večer sprchovaly děti, říkali jsme si, že je budeme muset opláchnout balenou vodou, jak byly cítit po naftě. Sousedka má želvu a ta dva dny nežrala. Začala až poté, co jí do misky nalila balenou vodu z obchodu,“ řekla Monika Obračajová.

Autor: MICHAL ŠVERDÍK Mladá fronta DNES - střední Morava 17.1.2009
18.01.2009 v 07:41 Pavel Hrubý (paveldf@volny.cz)
Pavel: souhlasím s Vámi, koneckonců jsem se k tomuto článku vyjádřil ve včerejších Střípcích.
Je to přinejmenším podivné, ale jelikož naše vodárny koupila Veolia, což je tuším nějaká nadnárodní firma, těžko můžeme čekat, že je vůbec nějaký Prostějov zajímá (tedy jinak, než že v něm vydělají nějaké prachy).
Proč o tom neinformuje Prostějovský deník, nevím. Pokusím se jim napsat mail, třeba něco zjistí. Ale je fakt, že je to poněkud pozdě...
19.01.2009 v 06:25 nahodny ctenar ()
Vazeny pane Hruby, dokud se nikdo neozve, nestekne po milem Prostejovu ani pes. Z hlediska pravnich povinnosti neni vubec zadny rozdil mezi tim, zda vodarny vlastni nadnarodni ci ceska spolecnost, vzdy je jejich povinnosti zasobovat obcany zdravotne nezavadnou pitnou vodou. Pokud byste se k tomu staveli tak, jak naznacujete ve Vasi reakci, zlepseni se "samo" nedostavi. "Pozde" je pouze v tomto pripade, ale i zpetne lze dosahnout alespon zjisteni, co se vlastne presne stalo a poucit se pro budoucnost. Zvlaste kdyz byli informovani hygienici. ... Mimochodem: je videt, kde ziji odpovedni politici.
13.02.2009 v 09:19 Zuzana (bumr@seznam.cz)
Kdo viděl nehodu otece mých dětí dne 29.9.2008 , kdy na ulici Dolní vstoupil pod vlak at se mi ozve...
26.02.2009 v 20:37 Pavel D. F. Hrubý (paveldf@volny.cz)
S dovolením jsem dnešní stručné a nekonkrétní příspěvky smazal.

Pavel D. F. Hrubý, moderátor fóra
26.02.2009 v 20:59 HN (navratil@habro.cz)
Díky. Ty kusé příspěvky byly příspěvky dětí z našeho kroužku Expedice Prostějov. Už jsem je poučil ...
Možná bychom mohli zřídit cvičné diskuzní "pískoviště", kde může každý "plácat své bábovičky". No ale zatím to nespěchá.
13.05.2009 v 21:35 Jarmila ()

Dobrý den, ráda bych věděla, jestli v rámci využití volného času mládeže existuje v Prostějově něco jako "zkušebna" pro začínající kapely, kde by bylo možné si zapůjčit alespoň bicí. Popřípadě pronajmout za symbolický poplatek.
31.05.2009 v 13:45 Majina (maji.na@seznam.cz)
Vydávání Radničních listů je jistě dobrý počin. V posledním čísle mne zaujala pozvánka na výstavu zajímavých netradičních fotoexpozicí Jiřího Šiguta, které budou k vidění v muzeu. Někdy se však šotek vloudí.... Pozvánka zve na vernisáž výstavy na čtvrtek 23.4.2009. Přesně jako v té pohádce bylo... nebylo... Světlem vpíjené stopy života tak jak šel čas, povídání jak expozice vznikaly, mne zajímá. Hledám tedy nejbližší čtvrtek 23. a ten je v červenci. Jenže co když právě čtvrtek je šotek?! Pak by vernisáž mohla být i 23.června v úterý. Nebo kterýkoli jiný den. Tak kdypak je ta vernisáž? :-)
31.05.2009 v 16:04 Pavel D. F. Hrubý (paveldf@volny.cz)
Majina: Podle mých informací se výstava fotografií Jiřího Šiguta koná opravdu od 23.4.2009, a to právě do dnešního dne 31.5.2009. Plakát uveřejněný v Radničních listech výstavu kupodivu prodlužuje do 7.6.2009.
Jaká je pravda, bohužel nevím, ale vím, že se v muzeu měnilo vedení a předělávalo ledacos - včetně webových stránek, odkud jsem čerpal informace do přehledu aktuálních kulturních akcí tady na Projektech pro Prostějov.
Tyto zmatky mi sice taky vadí, ale bohužel s tím nemůžu nic dělat. Radniční listy vydává společnost Haná Press s.r.o., se kterou my v Projektech nemáme nic společného.
13.06.2009 v 08:40 Majina (maji.na@seznam.cz)
Pavle, děkuji za zapátrání a upřesnění termínu. Škoda každé nepřesné informace uvedené v Radničních listech vydávaných společností Haná Press. Špatná informace nemá smysl - jako by nebyla. Jsme však jen lidé a šotci jsou tu proto, aby nás trochu pozlobili. A jak se říká, pokud nejde zrovna o život, tak... ....je to v pohodě :-)
16.06.2009 v 15:33 Bobeš ()
Proč město dotuje z finančních prostředků pejskaře a ne také chovatele rybiček nebo papoušků.Dle článku v Týdeníku Prostějovska je tato částka cca 900 tis.
17.06.2009 v 08:30 Jana Gáborová (jana.gaborova@prostejov.eu)
Vážený pane Bobeši,
město Prostějov pejskaře nedotuje, ale doplácí na nezodpovědné chovatele, kteří si zvíře pořídí a poté se ho například zbaví vyhozením do ulic. Čili jde zejména o peníze za pejsky v útulku.
Mgr. Jana Gáborová, tisková mluvčí
04.07.2009 v 16:08 Mikeš ()
Jak se dovídám z webu, OV KSČM podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který způsobil, že předvolební mítink
strany na Náměstí byl narušen souběžnou akcí Prostějovského týdne a rušení projevů představitelů strany. Nehledě k finančí škodě vznikla straně i škoda politická ovlivněním voleb do EU.
04.07.2009 v 17:48 Pavel D. F. Hrubý (paveldf@volny.cz)
Mikeš: Upřímně řečeno, věc je možno vidět ze dvou stran. Já jsem na tom náměstí byl, šel jsem na akci Prostějovského deníku. Naopak jsem měl dojem, že tlampače komunistů rušily poměrně tichá vystoupení dětí a folklórních souborů, které pozval Deník. Deník ale nikoho nežaluje, pokud vím, i když by mohl.

Viníkem je bohužel nějaký úředník na radnici, který ty akce povolil naráz. Může to být nepozornost, může to být schválnost. Tak ať to policie vyšetří, alespoň bude klid.

I když - možná ani potom klid nebude. Podle mého názoru je samotná existence KSČm jako pokračovatelky zločinecké organizace mající na svědomí stovky obětí naprosto nepatřičná. Jestli se nepletu, tak je propagace hnutí směřujících k omezení svobody zákonem zakázaná. Komunisté přesto fungují a nestydí se křičet, když je jim údajně ubližováno. Typické jednání typu zloděj křičí: chyťte zloděje.
07.07.2009 v 20:41 Pvik ()
Pane demokrate Hrubý, tato strana byla zvolena v demokratických volbách nezanedbatelnou částí obyvatelstva republiky. Jestliže chcete trestat nebo zakazovat takové strany, pak popíráte demokratičnost voleb a svobodu vyjadřování jako pilíř té demokracie, kterou tak horlivě obhajujete. Chtěl byste se chovat vlastně podobně jako oni kritizovaní komunisti. Měl byste se buď hodně zamyslet nebo se jít zakázat, protože propagujete omezení svobody.
07.07.2009 v 22:51 Pavel D. F. Hrubý (paveldf@volny.cz)
Pvik: no já se pod svůj názor aspoň nebojím podepsat.

Těžká debata. Když někdo ve jménu svobody obhajuje stranu, která chce svobodu druhým vzít. Opravdovou svobodu. Komunisté zavírali lidi do vězení. Nesměli jsme říkat nahlas pravdu. Jak je možné, že pod tímto názvem klidně fungují dál?
Mně by stačilo, kdyby jako strana změnili název a odvrhli kolektivní třídní boj a likvidaci nepohodlných.

Rozumějte: já nechci komunisty kriminalizovat jako lidi. Ať si mají svůj názor, ať ho svobodně hlásají. Ale ať už proboha jako strana neusilují o vládu v této zemi.
14.07.2009 v 11:07 Mikeš ()
Tato diskuse vznikla na základě stále se opakujících bolestínských výlevů pana Mádra o údajné diskriminaci KSČM. Jestli je panu Mádrovi zatěžko nésti čapku Monomachovu, kterou zdědil v nenanejvýš nevhodné době, tak ať následuje příkladu svých osvícenějších spolustraníků, kteří zavčas odhadli odkud vítr vane a etablovali se do perpektivnějších stran nebo do podnikatelské sféry (v níž se mimochodem sám pohybuje). Příklady netřeba hledat s rozžatou lucernou v pravé poledne
03.08.2009 v 10:44 R. Bukva ()
V dnešním Večerníku se v článku Miliony vyhozené z okna ptá redaktor -mik- proč politici zaštiťující se volebními programy nedodrželi své předvolební sliby, týkající se čistoty Plumlovské přehrady. Inu prostě proto, že předvolební sliby slouží k zviditelnění politiků. Stačí si jen vyhledat v archivu PV, kolik se na tom přiživilo tváří a celá věc je nám jasná. Najdou se objektivní příčiny, proč nemohli udělat to nebo ono. Vlk se nažere a koze se zvýší preference. V nejhorším ohlásí přestup do jiné strany a jejich sliby budou zapomenuty.


14.08.2009 v 20:03 R.Bukva ()
Celou záležitost uvedl na pravou míru pan místostarosta Pišťák v článku v PV Večerníku. V témže čísle se v glose z výšky 430 m.n.m. vtipně vyjářil k podstatě věci i pan Miroslav Havelka z redakce Večerníku.
29.08.2009 v 11:28 Hana (hanina.hol@seznam.cz)
Vážení,
Přistěhovali jsme se do Prostějova před 2 měsíci.Bohužel se mi zatím nepodařilo proniknout do sítě MHD.Bydlíme u Olomoucké ul.na sidl.E.Beneše a s hrůzou jsem zjistila,že pokud se chci dostat do nemocnice, tak autobus mi jede 1x za hodinu a někdy ani to ne a o víkendech někdy až 3 hodiny nejede nic. Nemyslím si,že bych byla až tak neschopna,ale pomůže mi někdo pochopit proč autobusy jezdí s takovým prodlením? Dále jsem nenašla nějaký spoj jak se dostanu od domu nebo blízkého okolí třeba na nádraží či do středu města. Vím není to až tak daleko pěšky..ale s mým 87 letým tatínkem to je dost velký problém.Pokud mi můžete poradit budu ráda..děkuji za rady Hana

29.08.2009 v 18:51 Pavel D. F. Hrubý (paveldf@volny.cz)
Hana: odpovím tady, protože fórum Podněty občanů je určeno k jiným účelům.

Bohužel je pravda, že v některých okrajových částech města je pokrytí MHD poněkud nedostatečné, obávám se však, že současná situace plně odpovídá městu naší velikosti (a finančních možností). V každém případě byli občané vyzváni k podání připomínek do termínu 10.9.2009, takže máte ještě příležitost se vyjádřit. Podrobnosti najdete v článku "Změny autobusových jízdních řádů" z 12.8.2009 v projektu "Střípky z Prostějovska" tohoto webu (kdybyste použila zkušební nové diskusní fórum, mohl jsem Vám přímo nabídnout odkaz, zde to bohužel možné není).

Ohledně Vaší konkrétní situace: k nemocnici jedou ze sídl. E. Beneše linky 15 a 32, hodinový interval je podle názoru dopravních odborníků dostatečný, protože ani nyní nejsou spoje těchto linek příliš využité.
Pro cestu do centra města (např. na zastávku lázně) je možno použít obou těchto linek ve směru k nemocnici.
Pro cestu na nádraží je možno použít linku 32 ve směru opačném (na tabuli bude napsáno aut. st.).
Páteřní trasa pro cestu k nádraží a nemocnici vede po ulici Vápenice, kde je taky zastávka s kratšími intervaly mezi jednotlivými spoji.

Bližší informace k síti naší MHD najdete v projektu "MHD" tohoto webu, kde jsou jak jízdní řády, tak mapa sítě a další informace (včetně aktuálních výluk a omezení).

Doporučuji využít možnosti podání připomínky, zde bych psal přímo na nabízený e-mail paní místostarostky Raškové alena.raskova@prostejov.eu - jinak není vyloučeno, že bude pro nedostatečný zájem cestujících doprava na Vašem sídliště ještě redukována.

Zdraví
Pavel D. F. Hrubý, moderátor fóra
30.08.2009 v 10:02 Hana ()
Děkuji za vyčerpávající odpověď...možnost napsat p. místostarostce určitě využiji,ale obávám se,že můj podnět či připomínka bude asi ojedinělá a tudíž asi nesplnitelná.Jen doufám,že se nějak v systému "najdu" a vyhledám si vyhovující spoj ať už do města,na nádraží nebo do nemocnice.Hezký den přeje Hana
27.11.2009 v 11:14 Majina ()
Ty cedulky cca metr a půl před každým vchodem do domu - CHODNÍK SE V ZIMĚ NEUDRŽUJE - jsou po celém městě? Nejsou příliš krátké do závějí? Zdalipak vydrží také do příští sezony? Hmm... Kdopak to vymysle?

Podněty občanů


17.06.2009 v 14:51 Bobeš ()
Nastavte poplatky ze psů tak aby pokryly veškeré náklady za újklid města od psích exkrementů a máte 700 tisíc na psí útulek
17.06.2009 v 15:16 alpan ()
mícháte 2 samostatné věci ..
ad a) k tomu úklidu města by bylo lepší peníze spíše věnovat do širší osvěty a lepší aktivity třeba MP ...Ti pejskaři mají stálé návyky a dají se lehce kontrolovat - drtivá většina pejsků venčených venku má konstatní dobu, kdy se s nimi jejich majitelé dostanou ven. Správný okrskář by to měl znát a občan se kontrolovat ....

Tedy : více do prevence a důsledného vymáhání práva....

ad b) Psí útulek je zde pro ty pejsky, co se ztratí či jsou "ztraceni" a zde platí zákopnná povinnost města se o takové psy postarat - zde je řešení elegantně jednoduché (čip pod kůži) . ... odpadne většinový náklad na psí útulek, protože se skoro hned zná majitel ...
18.06.2009 v 18:04 Pavel D. F. Hrubý (paveldf@volny.cz)
Bobeš, Alpan: Děkuji za vaše podněty.

Nicméně prostějovská radnice o obou variantách (zvýšení poplatku za psy i zavedení čipování) už uvažuje o hodlá tato opatření učinit od příštího roku ( viz například zde: http://denik.obce.cz/go/clanek.asp?id=6375275 ).

Z tohoto důvodu pokládám podání podnětu do NDOP za nadbytečné.

Pokud na podání podnětu přesto trváte, můžete využít příslušného formuláře na stránce www.podnety.cz nebo mi dejte vědět zde a já podání podnětu zařídím.

Pavel D. F. Hrubý, vedoucí Územní jednotky správy NDOP pro Olomoucký kraj
29.08.2009 v 11:25 Hana (hanina.hol@seznam.cz)
Vážení,
Přistěhovali jsme se do Prostějova před 2 měsíci.Bohužel se mi zatím nepodařilo proniknout do sítě MHD.Bydlíme u Olomoucké ul.na sidl.E.Beneše a s hrůzou jsem zjistila,že pokud se chci dostat do nemocnice, tak autobus mi jede 1x za hodinu a někdy ani to ne a o víkendech někdy až 3 hodiny nejede nic. Nemyslím si,že bych byla až tak neschopna,ale pomůže mi někdo pochopit proč autobusy jezdí s takovým prodlením? Dále jsem nenašla nějaký spoj jak se dostanu od domu nebo blízkého okolí třeba na nádraží či do středu města. Vím není to až tak daleko pěšky..ale s mým 87 letým tatínkem to je dost velký problém.Pokud mi můžete poradit budu ráda..děkuji za rady Hana
19.10.2009 v 21:16 marketasojkova (marketasojkova@email.cz)
Dobrý den,docela by mne zajímalo,jak funguje plánování veškerých stavebních prací v Pv.Nechápu postup na hl.nádraží,první se udělá dlažba od Svatoplukové až k budově nádraží necelý rok na to se rozkope vše.
20.10.2009 v 13:07 Jana Gáborová (jana.gaborova@prostejov.eu)
Vážená paní Sojková, na žádost pana Pavla D.F.Hrubého odpovídám na Váš dotaz týkající se plánování stavebních prací.
Co se týče stavebních prací, město může (a snaží se) koordinovat své vlastní investiční akce. Pokud je ale investorem například kraj nebo jiný subjekt, je velmi složité odhadnout, co tento investor ve městě plánuje v horizontu několika let. Většinou se investiční akce odvíjejí od finančního obnosu, který se na ně daří získat z vlastních zdrojů (z vlastního rozpočtu), případně z dotačních titulů.
S přáním pěkného dne, Mgr. Jana Gáborová, tisková mluvčí Měú Prostějov

Zpět do fóra